200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

La pandemia fara que sigui, sens dubte, una diada diferent, pero els llibres no falten mai a la citacion. Vet aca la seleccio de propostes dividides per categories

Aquest nou Sant Jordi 2021 encara nunca sera com ens agrada recordar la diada, amb gent en carrers plens davant centenars de parades sobre llibres i roses. Pero sera. Encara que sigui en espais perimetrats o en estands davant sobre cada llibreria, amb les preceptives mesures sobre seguretat a causa de la pandemia, els llibres segueixen alla. Ho han demostrat dia a dia durant els ultims tretze mesos i els lectors han comencat a veure que potser no fa falta esperar el 23 d’abril per comprar-los. Aquesta guia sobre 200 novetats ofereix llibres recomanats per donar i autoregalar-se, sigui o nunca Sant Jordi.

Literatura catalana, per Anna Abella

Literatura catalanaEls angles morts

Borja Bagunya. Periscopi. 19,90 €

Despres dels celebrats relats sobre ‘Plantes d’interior’ i ‘Defensa propia’, Bagunya destil·la genialitat en la seva primera novel·la, a mes d’una prosa sulfurica contra el organizacion academic universitari. Els protagonistes un professor sobre Literatura que es la pura imatge del perdedor, i la seva parella, la intel·ligent i honesta ginecologa.

Napalm al cor

Pol Guasch. Anagrama. 18,90 €

Amb nomes 24 anys i un parell de poemaris publicats, Guasch es convertia en l’autor mes jove a guanyar el Llibres Anagrama, premi sagac en el llancament sobre talents. ‘Napalm al cor’ es una distopia asfixiant i alhora poetica referente a la repressio de el poder en la franja militaritzada on dos nois pateixen la intolerancia envers el seu desig i la seva llengua, la precarietat i el desarrelament.

Tandem

Maria Barbal. Destino. 18,90 €Flamant Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2021, l’autora sobre ‘Pedra de tartera’ ja comencava l’any amb bon peu, guanyant un altre guardo, el Pla, gracies a aquesta novel·la, en que reflexiona acerca de l’amor i la felicitat en la maduresa a traves d’un viudo i d’una dona acabats sobre arrinconar que coincideixen en la classe de ioga.

Consumits pel foc / Consumidos por el fuego

Jaume Cabre. Proa / Destino. 19 €

Una decada despres de l’exit de ‘Jo confesso’ l’autor sobre ‘Les veus de el Pamano’ torna amb aquesta novel·la curta, la mena de fabula nunca buscada en que un professor sobre literatura, sobre nom Ismael, comparteix protagonisme amb un petit senglar. Falenes atretes per la llum, el retrobament amb la veina sobre la infancia, la intriga negra i dosis de drama i d’humor, en un relat que no deixa de sorprendre.

Consulteu la seleccio total de llibres de literatura catalana.

Literatura castellana, per Elena Hevia

Literatura castellana‘Tomas Nevinson’

Javier Marias. Alfaguara. 22,90 €

Aquest genial autor amb voluntat sobre ser-ho tanca amb aquesta novel·la un diptic que funciona tambe com el reves sobre la trama sobre ‘Berta Isla’, la seva novel·la anterior. En caso de que aquella se centrava en l’heroina del titol, ara li toca el torn al seu marit, que, havent tornat d’aquella andanza, s’enfronta al dilema moral de En Caso De Que es licit liquidar en la circumstancia concreta.

‘Los ojos cerrados’

Edurne Portela. Galaxia Gutenberg. 17 datingranking.net/es/the-adult-hub-review

En caso de que hi ha la preocupacio que recorre els llibres d’Edurne Portela es la de l’analisi de la violencia que la novia ha concretat en les accions d’ETA o en la que perdura enquistada en la parella. Ara li toca an una novel·la que recull el trauma de la conflagracion Civil reflectit en un avi que viu en un poble perdut i una dona jove que torna alla.

?Quan es el dia sobre Sant Jordi 2021? Data i com se celebrara

‘Al final siempre ganan los monstruos’

Juarma. Blackie B ks. 21 €

El segell Blackie B ks ens revel·la aquest autor andalus que ha ordit a la seva primera novel·la un impactant relat d’autodestruccio generacional no gaire allunyat de el que cosa va suposar ‘Trainspotting’ al seu moment. Fill i net de temporers, Juan Manuel Lopez, es a dir, Juarma, sembla que deixara empremta. I an acerca de arriba amb doblet sobre la seva faceta fanzinera a ‘Abrazame hasta que la vida deje sobre dar puto asco’ (Autsaider Comics, 12 €) reuneix la antologia de vinyetes satiriques plenes d’ironia i humor.

‘Independencia’

Javier Cercas Tusquets. 21,90 €

Cercas ha enviat el seu heroi a l’any 2025 quan, segons la seva ficcio, el proces i la pandemia ja son cosa de el passat. Una trama de fort calat politic, aquesta vegada situada a Barcelona, amb la nova alcaldessa (res a veure amb Colau) com a victima, li serveix a l’autor per consolidar el seu projecte policiac.

Consulteu la seleccio total de llibres sobre literatura castellana.

Literatura estrangera, per E. E.

Literatura estrangera,‘Hamnet’

Maggie O’Farrell. L’Altra Editorial / Asteroide. 23,95 €

La irlandesa Maggie O’Farrell es val sobre la figura de Shakespeare per explicar una historia acerca de el Bardo. Hamnet va acontecer l’unic fill home sobre l’autor que va expirar als 11 anys. Temps despres, aquest escriuria la tragedia sobre el aparecido d’un pare i el seu fill amb un nom molt semblant ‘Hamlet’.

Marilynne Robinson. 1984 / Galaxia Gutenberg. 19,90 €

La multipremiada Robinson es la de les autores de capcalera de el president Obama i la sobre les veus mes respectades sobre l’actual literatura nord-americana. Aca recupera un personatge secundari sobre la seva novel·la ‘En casa’, un home blanc, alcoholic i autodestructiu que en els anys posteriors a la Segona conflicto Mundial, s’enamora d’una afroamericana.

‘Llum de febrer’ / ‘Luz sobre febrero’

Elizabeth Strout. 1984 / Duomo. 18 €

Strout ha decidit recuperar la seva heroina Olive Kitteridge, eternament enutjada i posseidora d’una honestedat brutal, ara viuda i necessitada d’amor, en aquesta nova serie sobre relats tan honestos i precisos com el llibre inicial que li va reportar el Pulitzer. Es complicado nunca imaginar-se l’Olive amb els trets sobre Frances McDormand, que la va cicatrizar en la excel·lent miniserie.

This entry was posted in Adult Hub visitors. Bookmark the permalink.

Leave a Reply